Elak disaman, lelaki mabuk bonceng motorsikalnya di atas basikalSEORANG lelaki di China memilih untuk mengikat motorsikalnya di atas sebuah basikal dan memboncengnya untuk pulang ke rumah kerana menyedari dirinya sudah mabuk kerana terlalu banyak minum arak.Lelaki itu dikatakan mengambil terlalu banyak arak ketika makan tengahari lantas menyedari bahawa dia tidak boleh menunggang motorsikalnya untuk pulang ke rumah kerana ia melanggar undang-undang.

Dikatakan kerana enggan menanggung risiko disaman oleh pihak berkuasa, lelaki yang tidak dikenali itu memilih untuk menyewa sebuah basikal untuk digunakan bagi membonceng motorsikalnya pulang ke rumah.

Dengan mengikat motorsikalnya di belakang basikal, dia dengan tenang mengayuh basikal pulang ke rumah sambil mengimbangkan basikalnya yang ditunggangi secara terhuyung hayang.

Bagaimanapun, menunggang basikal dalam keadaan mabuk tidak melanggar undang-undang jalanraya di China.

Tags: , ,

Peringatan

Segala komen di bawah artikel ini tidak mewakili pandangan Free Malays. Sila beri ulasan, kritikan atau pandangan berdasarkan artikel di atas sahaja. Anda bertanggung jawab di atas tulisan anda