Polis Berhadapan Tindakan Kerana Memanggang Kucing

SEPULUH orang pegawai polis dari Dongguan di wilayah selatan China Guangdong telah dikritik kerana memanggang seekor kucing di hadapan biro keselamatan awam di bandar ini.

Orang ramai yang lalu disitu memberitahu akhbar harian tempatan Metropolis bahawa mereka melihat asap dari kalangan pegawai-pegawai polis yang duduk secara berkumpulan di jalan dan terkejut melihat mereka memanggang kucing pada tempat pemanggang barbeque yang diubahsuai.

Apabila wartawan mendekati pegawai-pegawai itu, salah seorang daripada mereka berkata mereka cuba untuk mencabut bulu kucing itu sebelum memasak.

Sebahagian daripada pegawai-pegawai itu meninggalkan tempat itu untuk mengelak daripada bercakap dengan wartawan.

Orang yang lalu lalang disitu menyatakan bahawa mereka marah dengan kejadian itu kerana merasakan ia merosakkan imej pegawai polis tempatan.

Biro keselamatan awam memberitahu wartawan bahawa mereka belum dapat memastikan sama ada mereka yang terlibat adalah pegawai polis yang sebenar, tetapi akan menghukum mereka yang bertanggungjawab didapati merupakan anggota keselamatan.

Sumber: Daily Chilli

Tags: ,

Peringatan

Segala komen di bawah artikel ini tidak mewakili pandangan Free Malays. Sila beri ulasan, kritikan atau pandangan berdasarkan artikel di atas sahaja. Anda bertanggung jawab di atas tulisan anda