Anjing Menghidap Kanser DibunuhWajah Wander yang cedera teruk akibat dipukul


SINGAPURA: Seeekor anjing betina yang diberi nama Wander, disahkan menghidap kanser terpaksa di beri ubat untuk menawatkan riwayatnya. Perkara ini menjadi berita utama di Singapura selepas anjing itu didera teruk dengan dengan rantai besi yang menyebabkan wajahnya luka parah.

Menurut Lyn Loh, seorang Sukarelawan di Madam's Wong Shelter di mana rumah perlindungan bagi anjing-anjing terbiar, keadaan anjing betina itu semakin parah apabila berlaku pertumbuhan sel kanser yang bermula dari kesan radang pada luka-luka di wajahnya.

Kerana keadaanya, Wander tidak dapat makan dan keadaan itu memberi masalh pada kesihatan kulit dan tulang. Pertumbuhan di wajahnya begitu aktif menyebabkan kedua matanya membengkak dan hampir tertutup.

"Keadaan ini tidak memungkinkan Wander untuk sembuh dan kami perlu membuat keputusan yang amat berat untuk menamatkan penderitaannya," tambahnya di halaman facebook Madam Wong's Shelter( http://www.facebook.com/pages/Mdm-Wongs -Shelter/312804877843).

Wander telah ditempatkan di rumah perlindungan itu sejak awal Januari setelah diselamatkan oleh orang Samaritans.

Menurut Portal jurnal warga Stomp, anjing itu dipercayai didera oleh seorang pekerja asing warga cina .

Sumber: Daily Chili

Tags:

Peringatan

Segala komen di bawah artikel ini tidak mewakili pandangan Free Malays. Sila beri ulasan, kritikan atau pandangan berdasarkan artikel di atas sahaja. Anda bertanggung jawab di atas tulisan anda