Anjing yang suka berjalan seperti manusia
Lupakan seketika istilah 'catwalk', kerana kita akan bercerita tentang 'dogwalk'. Seekor anjing betina bernama Lulu gemar berjalan menggunakan kedua-dua kaki bahagian belakangnya, seolah-olah seperti manusia.

Anjing berusia 1 tahun itu menggunakan kaki belakangnya untuk berjalan, sementara dua lagi kakinya digunakan untuk membawa beg tangan, sambil bergaya seperti seorang model, haiwan ini telah memenangi hati orang ramai di Zhumadian, di daerah Henan China di mana ia boleh selalu dilihat berjalan dengan cara yang aneh berbanding anjing-anjing lain.


Namun tidak diketahui mengapakah anjing ini mula berjalan sedemikian rupa. Seorang bekas guru yang kini meriupakan seorang pesara Zhou Guanshun, pemilik Lulu berkata, gaya jalan Lulu yang luar biasa ini menjadikannya sebagai seekor haiwan yang sangat menarik perhatian.

Menurutnya "Kami tiba-tiba jatuh cinta padanya".


Sumber: Daily Mail

Tags: ,

Peringatan

Segala komen di bawah artikel ini tidak mewakili pandangan Free Malays. Sila beri ulasan, kritikan atau pandangan berdasarkan artikel di atas sahaja. Anda bertanggung jawab di atas tulisan anda