Rakyat Singapura suka berbogel di khalayak ramai?
Bogel kini sudah menjadi isu negara yang hangat diperkatakan di Singapura

The Straits Times melaporkan bahawa pihak polis tempatan sudah menerima 105 aduan tentang lelaki-lelaki yang berlari beramai-ramai di dalam keadaan bogel di jalanan pada 6 bulan pertama tahun ini.

Kejadian terbaru melibatkan seorang lelaki yang dikatakan berjalan memasuki restoran makanan segera McDonald di Queensway dan cuba untuk memesan sarapan pada pukul 4 pagi dalam keadaan bogel.

Menurut polis individu yang melakukan kesalahan bogel tersebut selalunya seorang yang suka menunjuk-nunjuk atau mencari perhatian.

Segelintirnya melakukan perbuatan yang disifatkan polis sebagai tidak senonoh itu untuk menarik perhatian orang ramai terhadap mereka. Sementara sebilangan yang lain sekadar 'suka-suka' untuk melihat wajah terkejut dari orang ramai.

Bagaimanapun ia disifatkan sebagai perbuatan yang membuatkan rakyat Singapura berasa jijik.

Namun begitu semakin ramai rakyat Singapura yang berisiko untuk dikenakan denda atau mungkin penjara atas kesalahan berbogel di khalayak ramai.

Tags:

Peringatan

Segala komen di bawah artikel ini tidak mewakili pandangan Free Malays. Sila beri ulasan, kritikan atau pandangan berdasarkan artikel di atas sahaja. Anda bertanggung jawab di atas tulisan anda