Handphone Samsung Galaxy S III meletup ketika sedang dicajSEBUAH telefon genggam jenama Samsung Galaxy S III meletup ketika sedang dicaj di dalam kereta.

Kejadian ini menjadi topik hangat di internet apabila pemilik telefon itu menyiarkan gambar itu di sebuah forum terkenal.

Telefon bimbit dengan teknologi asal Korea Selatan ini mula terbakar di bahagian bawah, berhampiran dengan port caj semula.

Gambar Samsung Galaxy S III yang terbakar ini disiarkan oleh seorang pengguna di Dublin, Ireland yang menggelar dirinya sebagai Dillo2k10.

“Ketika saya sedang memandu dan Galaxy S III sedang dicaj, tiba-tiba berlaku percikan api putih dan kemudian ianya meletup,” katanya seperti dipetik dari DailyMail.Menurut jurucakap Samsung berkata, “Samsung menyedari masalah ini dan mula melakukan penyelidikan terhadap produk ini. Bila penyelidikan selesai, kami akan memberikan penjelasan berkaitan situasi ini.”

Hingga saat ini Samsung Galaxy S III sudah terjual sebanyak lebih dari 10 juta unit di seluruh dunia dan menjadi salah satu gajet paling laris sejak ia dilancarkan pada Mei 2012 lalu.

Sumber: ndtv.com

Tags: , ,

Peringatan

Segala komen di bawah artikel ini tidak mewakili pandangan Free Malays. Sila beri ulasan, kritikan atau pandangan berdasarkan artikel di atas sahaja. Anda bertanggung jawab di atas tulisan anda